Kongresi

Udruženja kardiologa Srbije

nazad

NOVAK 2018

16.11.2018 - 18.11.2018
Novi Sad

Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na ovogodišnji NOVA-K 2018 16-18. novembra u Novom sadu, Poslovni centar Novi sad- NIS, sa fokusom na kardiovaskularnim lekovima, koji UKS radi u saradnji sa Institutom za KV bolesti Vojvodine, tako da ćemo iskoristiti priliku i za promociju stručne i naučne delatnosti ove naše važne i značajne zdravstvene institucije.

Od inostranih gostiju imamo čast da vam predstavimo po prvi put Prof. Franza Weidingera iz Beča, podpredsednika ESC s kojim ćemo imati Okrugli sto na temu lečenja infarkta miokarda, i Prof. Sanjay Sharmu iz Londona, svetski poznatog eksperta iz oblasti sportske kardiologije s kojim ćemo imati "Master class" na ovu temu. Preliminarni program se nalazi na sajtu uksrb.rs. UKS će tokom simpozijuma promovisati i 3 srpska prevoda džepnih ESC preporuka za Dvojnu antitrombocitnu terapiju 2017 (rukovodilac prevoda Prof. Dr Slobodan Obradović, sa saradnicima), Kardiovaskularne bolesti u trudnoći 2018 (rukovodilac prevoda Doc. Dr Zorica Mladenović, sa saradnicima) i Hipertenziju iz 2018. godine (rukovodilac prevoda Prof. Dr Dragan Simić, sa saradnicima). 

UKS nastavlja sa uvođenjem novih inicijativa i mogućnosti za naše članove i ovoga puta izdvajamo pokretanje naučno-edukativnih grantova UKS za 2018 godinu za koji će konkurs preko UKS sajta uksrb.rs biti raspisan do kraja godine, i novu inicijativu ESC EuroHeart sa uvođenjem i implementacijom kardiovaskulrnih registara, po ugledu i pod pokroviteljstvom čuvenog SwedeHeart programa, u kojoj će Srbija biti jedna od vodećih i prvih kandidata za EuroHeart "pilot" zemlje!

Srdačno i vidimo se u Novom Sadu.

Prof. dr Ana Đorđević Dikić
Predsednica Udruženja kardiologa Srbije