Kongresi

Udruženja kardiologa Srbije

nazad

SERBIA PREVENT 2021

07.06.2021 - 08.06.2021
online

Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,
 
Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo na I kongres Preventivne kardiologije (SERBIA PREVENT 2021) u organizaciji Radne grupe za prevenciju i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti Udruženja kardiologa Srbije.

Kongres se održava 7. i 8. juna, prvi i nadamo se poslednji put u virtuelnom okruženju. Pristup sadržaju kongresa je slobodan u narednih mesec dana. Nakon kongresa registrovani učesnici moći će da pristupe rešavanju testa akreditovanog sa ukupno 5 bodova kontinuirane medicinske edukacije.

Nadamo se da ćete biti zadovoljni izborom tema kongresa i kvalitetom predavanja. U fokusu kongresa je primarna i sekundarna prevencija aterosklerotskih kardiovaskularnih oboljenja. Pored toga teme kongresa su i savremena rehabilitacija kardiovaskularnih bolesnika, prevencija oboljenja miokarda i perikarda tokom COVID-19 pandemije, kao i sportska kardiologija.

Posebno nam je zadovoljstvo da najavimo i plenarno predavanje prof. dr Martina Hallea, Predsednika Evropske asocijacije za preventivnu kardiologiju, Evropskog udruženja kardiologa koji će sa nama podeliti svoje viđenje preventivne kardiologije u Evropi.

Ovde možete pristupiti naučnom programu kongresa.

 Pozivamo sve kardiologe, interniste i lekare koji se bave prevencijom I rehabilitacijom kardiovaskularnih bolesnika da učestvuju na ovom sastanku.

S poštovanjem, i nadom da će ovaj kongres postati redovan i da ćemo ga održavati na način kako smo prethodno navikli.

 
Ivana Burazor,

Predsednica Radne grupe za prevenciju i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti, UKS

Vojislav Giga

Nacionalni koordinator za prevenciju kardiovaskularnih bolesti UKS