Drage koleginice i kolege, dragi prijatelji!
 
U prethodnim mesecima smo imali nekoliko tradicionalnih i uspešnih kongresa u organizaciji ili pod pokroviteljstvom UKS (KIS III, BASICS XIII, PRACSIS 2019, Aktuelnosti u kardiologiji 7 u Niškoj Banji), ali posebno želimo da izdvojimo i čestitamo organzatorima na pokretanju novih kongresa Radne grupe za elektrofiziologiju UKS I Belval 2019 koji su bili vrlo kvalitetni i dobro primljeni u kardiološkim krugovima.

Takođe smo imali izbore za nova rukovodstva RG UKS 2021-2023 i koristimo priliku da se zahvalimo svim prethodnim liderima RG UKS, pozdravimo nove i poželimo uspeh u radu i čestitamo na izborima novim predsednicima za period 2021-2023. Iskoristili smo priliku da smanjimo broj radnih grupa spajanjem po dve u jednu, tako da ćemo od 2021. imati jedinstvenu Radna grupa za Aterosklerozu, koronarnu patofiziologiju i mikrocirkulaciju i Radnu grupu za Bolesti miokarda, perikarda, plućnu i perifernu cirkulacije. Takođe Podpredsednik za časopis Srce i krvni sudovi, od sada je Podpredsednik za časopis i internet prezentaciju.

UKS je preko javnih konkursa dodelilo besplatne kotiazcije za ESC i WHF kongres u Parizu, zatim besplatne kotizacije za CardioUpdate i Letnju školu u Bečićima, i posebno smo ponosni što se nastavlja finansijska podrška za mlade lekare koji imaju primljene radove za ESC kongres u Parizu.

Trenutno smo u jeku priprema za XXII nacionalni kongres na Zlatiboru, struktura programa je skoro u potpunosti formirana i uskoro će se preliminarni program naći na sajtu UKS. Pozivamo sve kolege da pošalju sažetke na sajt UKS, pošalju predloge sesija ukoliko još nisu, i obavezno se preko sajta registruju za učešće na kongresu.

Sa posebnim zadovoljstvom vas obaveštavamo i pozivamo da učestvujete na 2 nova konkursa na koje smo posebno ponosni i sa kojima zaokružujemo naše planove i  uključujemo se u praksu rada najboljih udruženja kardiologa ‘- UKS će tokom sledećih dana objaviti 2 javna poziva za:

  • Nagradu Doc dr Aleksandar Popović, za naučno-istraživački rad u u proteklom periodu, koja će biti dodeljena na kongresu kardiologa i koja će imati i novčanu vrednost od 1000e tako da na ovaj način ne samo obnavljamo ovu prestižnu nagradu već i finansijski afirmišemo i promovišemo lekare koji se bave istraživanjima u kardiologiji
  • Konkurs za dodelu 2 stipendije za usavršavanje u vrednosti od 2500 evra koje će takođe biti dodeljene tokom godine i odnose se na finansijsku podršku za kratkoročno usavršavanje radi pokretanja novih kliničkih tehnologija ili rada na istraživačkim projektima.

Pratite naš rad preko sajta UKS , pošaljite apstrakte i registrujte se za nacionalni kongres 17-20. oktobra.

Autori dva najbolja abstrakta kao nagradu će dobiti kotizaciju za Kongres u Evropi po izboru 2019/2020.

Posetite naš štand na ESC u Parizu, zovite farmaceutske kuće da podrže Vaše učešće na nacionalnom kongresu, uvek iskoritsite priliku da glasate i birate buduće rukovodioce UKS, šaljite vaše origianalne radove i prikaze slučajeva u naš časopis “Srce i krvni sudovi”, i ko ispunjava uslove neka se prijavi na konkurse za nagradu Doc. dr Aleksandar popović za naučno-istraživački rad i stipendije koje će vam pomoći da unapredite Vašu kliničku praksu!

Sve informacije potražite na sajtu uksrb.rs, pod stavkom Konkursi.


Srdačno i lepe letnje odmore Vam želimo,

Prof. dr Ana Đorđević Dikić
Predsednica UKS

 

BASICS 2024

Kongresi

BASICS 2024

21 -23. april 2024.

Lokacija: Hotel Šeraton, Novi Sad

Opširnije
UKS Obaveštenja

15.04.2024.

Prijava za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom kongresu kardiologa 2024

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju prijave za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom ...

ESC/ACC i druga obaveštenja

05.10.2023.

Polaganje ACC testa Certified Cardiovascular Knowledge Examination

Poštovane koleginice i kolege,  za sve one koji su eventualno zainteresovani, u prilogu se ...

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Časopis „Srce i krvni sudovi"

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Volumen 43

Urednik Slobodan Obradović

Opširnije