Drage kolege i prijatelji,

Od strane rukovodstva UKS sam izabran za novog Glavnog urednika našeg časopisa "Srce i krvni sudovi" i povodom toga vam pišem. Srpska kardiologija je napravila velike pomake u svom radu i danas predstavlja jednu savremenu kardiologiju koja je u mogućnosti da na najbolji mogući način pruži našim pacijentima skoro sve što se danas primenjuje u svetu.

Prispele rukopise uređivački odbor šalje recenzentima radi stručne procene. Ukoliko recenzenti predlože izmene i dopune, tada se kopija recenziranog rukopisa dostavlja autoru s molbom da tražene izmene unesu u tekst ili pak u protivnom da argumentovano izraze svoje neslaganje sa datim primedbama recenzenta. Konačnu odluku o prihvatanju rada za štampu donosi glavni i odgovorni urednik zajedno sa uređivačkim odborom.

Dobra saradnja između ustanova na polju zbrinjavanja kardioloških bolesnika je veoma izražena i rezultira sve boljim i organizovanijim lečenjem kardioloških bolesnika.

Da bismo išli napred i bili bolji, jako je važno da PIŠEMO, da zabeležimo ono što smo uradili, postigli, shvatili. U ime Uredništva časopisa vas pozivam da pišete i šaljete vaše radove, bilo meni direktno ([email protected]) bilo preko FORME na sajtu UKS.

Pod geslom "PIŠEM, DAKLE POSTOJIM", pozivam Vas da zajedno podignemo naš časopis, da podelimo ono što znamo, da ovekovečimo naš rad u našem časopisu. Smatram da časopis Srce i krvni sudovi, može da bude naš vodič, mesto gde ćemo se sastajati, podeliti mišljenja, prikazati interesantne bolesnike, prikazati originalne radove... Vremenom i zajedničkim radom, možemo doći do Medlina, impakt faktora.... i svuda ako se budemo potrudili.

PREDLAŽEMO DA ORIGINALNI RADOVI BUDU NAPISANI NA ENGLESKOM JEZIKU SA ABSTRAKTOM I NA SRPSKOM I NA ENGLESKOM JEZIKU.

Budimo zajedno jedna velika porodica "Srca i krvnih sudova".

Vaš Glavni urednik časopisa “Srce i krvni sudovi”
Prof. Slobodan Obradović

CARDIONAISSUS

Kongresi

CARDIONAISSUS

23-26. maj 2024.

Lokacija: Niš

Opširnije
UKS Obaveštenja

15.04.2024.

Prijava za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom kongresu kardiologa 2024

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju prijave za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom ...

ESC/ACC i druga obaveštenja

05.10.2023.

Polaganje ACC testa Certified Cardiovascular Knowledge Examination

Poštovane koleginice i kolege,  za sve one koji su eventualno zainteresovani, u prilogu se ...

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Časopis „Srce i krvni sudovi"

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Volumen 43

Urednik Slobodan Obradović

Opširnije