BASICS 2024

Poštovane koleginice i kolege,

Obaveštavamo Vas da se u organizaciji Radne grupe za interventnu kardiologiju Udruženja kardiologa Srbije, Instituta za Kardiovaskularne bolesti Vojvodine i Akademije medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva, održava kongres BASICS+ od 21. do 23. aprila 2024. godine u Novom Sadu u Hotelu Šeraton.

 Inovacije znanja, razmena iskustava, angažovanje i primena najsavremenijih tehničkih i tehnoloških rešenja tokom ovakvih demonstracionih simpozijuma omogućuju izvanredne rezultate u lečenju bolesnika uz istovremeno praćenje savremenih trendova u interventnoj kardiologiji, kardiovaskularnom imidžingu i kardiovaskularnoj terapiji kako u Evropi, tako i u regionu, gde je naša kardiologija često bila predvodnik.

Stoga Vas pozivamo da učestvujete na predstojećem BASICS+-u i omogućite najviši kvalitet simpozijuma na obostrano zadovoljstvo. Svakako ćemo učiniti maksimalni napor da unapredimo i osavremenimo dizajn i kvalitet kongresa koji sigurno predstavlja jedan od najboljih brendova srpske kardiologije. Teme kongresa će biti akutni koronarni sindrom, hronični koronarni sindrom, tretmani bifurkacionih lezija, kalcifikovanih lezja, hronične totalne okluzije, intravaskularni imidžing, koronarna fiziologija, renalna denervacija, kardiovaskularni imidžing i invazivni tretman strukturnih bolesti srca, tretman srčane insuficijencije sa posebnim osvrtom na mehaničku cirkulatornu potporu i kardiovaskularna farmakoterapija.

Planirani su uživo prenosi interventnih procedura koje će izvoditi eksperti iz zemlje i inostranstva u 4 sale za kateterizaciju srca (Klinika za kardiologiju KCS, Institut za KVB „Dedinje“, Institut za KVB Vojvodine iz Sremske Kamenice i Klinika za kardiologiju KC Niš) tokom prepodnevnih i popodnevnih sesija 22. i 23. aprila. Takođe su predviđene i radionice iz kardiovaskularnog imidžinga.

BASICS+ će u sklopu programa kontinuirane medicinske edukacije biti akreditovan za predavače i slušaoce od Zdravstvenog saveta Srbije i MedTechEurope.

S poštovanjem,

Prof. dr Milovan Petrović

Predsednik Radne grupe za interventnu kardiologiju

Udruženja kardiologa Srbije

Registracija

Organizacija: Radne grupe za interventnu kardiologiju Udruženja kardiologa Srbije, Instituta za Kardiovaskularne bolesti Vojvodine i Akademije medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva
 

Hotel Sheraton, Novi Sad

Adresa: Polgar Andraša 1, Novi Sad 21000

UKS Obaveštenja

15.04.2024.

Prijava za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom kongresu kardiologa 2024

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju prijave za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom ...

ESC/ACC i druga obaveštenja

05.10.2023.

Polaganje ACC testa Certified Cardiovascular Knowledge Examination

Poštovane koleginice i kolege,  za sve one koji su eventualno zainteresovani, u prilogu se ...

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Časopis „Srce i krvni sudovi"

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Volumen 43

Urednik Slobodan Obradović

Opširnije