Klinička primena 3D ehokardiografije

Obaveštavamo Vas da će se u Beogradu, u zgradi Vojno medicinske akademije dana 06. i  07. oktobra 2016 održati simpozijum iz Ehokardiografije namenjen kardiolozima iz Srbije, Jugoistočne i Istočne Evrope, pod nazivom: „ Klinička primena 3D ehokardiografije

Simpozijum će održati Roland R. Brandt, M.D., Direktor Ehokardiografske laboratorije, Kerckhoff  Heart Centra, Bad Nauheim, Nemačka i višegodišnji Instructor in Medicine, Mayo Medical School, Rochester, MN, USA u saradnji sa Klinikom za Kardiologiju, VMA i Philps-om - Gorenje, kao i Udruženjem za kardiovaskularni Imidžing Srbije..

Tokom prvog dana simpozijuma učesnici će moći da prisustvuju predavanjima iz oblasti transtorakalne i transezofagelane 3D ehokardiografije, potom predavanjima koja će se baviti značajem 3D TEE pri izvođenju interventnih procedura /Mitral Clip, TAVI, zatvaranjem interatrialnog  septuma i ASD-a, aurikule leve  pretkomore/ Na kraju ćemo se baviti prikazom najinteresantinijih kliničkih slučajeva pri preoperativnoj pripremi i planiranju kardiohriških intervencija.

Drugi dan simpozijuma bi se odnosio samo na učesnike koji bi bili zainteresovani za praktično sticanje veština prikupljanja i analize 3D ehokardiografskih podataka u QLAB-u na radnim stanicama. Također bi učesnici imali priliku da u radu sa bolesnicima pokušaju da transtorkalnim putem snime 3D ehokardigrafske snimke i analiziraju ih.

Zvanični jezik simpozijuma biće Engleski, bez mogućnosti simultanog prevođenja.

Kurs je namenjen sticanju bazičnih znanja i naprednih faza razumevanja ehokardiografije.  

Kurs je akreditovan od strane Lekarske Komore Srbije. Učesnici dobijaju sertifikat /5 poena za učešće /

Ulaz i učešće na kursu biće besplatni.

S obzirom na limitiran broj mesta i učešće kardiologa iz okolnih zemalja, kardiolozima iz Srbije ostaje na raspolaganju oko 150 mesta. Ovo je razlog zbog koga Vas ljubazno molimo da pošaljete spisak učesnika u Vašem kolektivu ili pojedinačnu prijavu, najkasnije do 20.09.2016. Pošaljite Vaše lične podatke (Ime i Prezime, Ustanova sa brojem Licence) na zvanični mail [email protected] ovog simpozijuma radi rezervisanja mesta i pripreme sertifikata.

Elektronskim putem Mail-om dobicete potvrdu o prihvatanju prijave.

Ukoliko su Vam potrebne i dodatne informacije kontakt telefon: (doc dr sci Mladenovic Z 065 808 61 48)

 

UKS Obaveštenja

12.04.2024.

Prijava za podršku za učešće na BASICS+ 2024

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju prijave za ostvarivanje prava na pružanje podrške za ...

ESC/ACC i druga obaveštenja

05.10.2023.

Polaganje ACC testa Certified Cardiovascular Knowledge Examination

Poštovane koleginice i kolege,  za sve one koji su eventualno zainteresovani, u prilogu se ...

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Časopis „Srce i krvni sudovi"

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Volumen 43

Urednik Slobodan Obradović

Opširnije