NOVAK 2018

Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na ovogodišnji NOVA-K 2018 16-18. novembra u Novom sadu, Poslovni centar Novi sad- NIS, sa fokusom na kardiovaskularnim lekovima, koji UKS radi u saradnji sa Institutom za KV bolesti Vojvodine, tako da ćemo iskoristiti priliku i za promociju stručne i naučne delatnosti ove naše važne i značajne zdravstvene institucije.

Od inostranih gostiju imamo čast da vam predstavimo po prvi put Prof. Franza Weidingera iz Beča, podpredsednika ESC s kojim ćemo imati Okrugli sto na temu lečenja infarkta miokarda, i Prof. Sanjay Sharmu iz Londona, svetski poznatog eksperta iz oblasti sportske kardiologije s kojim ćemo imati "Master class" na ovu temu. Preliminarni program se nalazi na sajtu uksrb.rs. UKS će tokom simpozijuma promovisati i 3 srpska prevoda džepnih ESC preporuka za Dvojnu antitrombocitnu terapiju 2017 (rukovodilac prevoda Prof. Dr Slobodan Obradović, sa saradnicima), Kardiovaskularne bolesti u trudnoći 2018 (rukovodilac prevoda Doc. Dr Zorica Mladenović, sa saradnicima) i Hipertenziju iz 2018. godine (rukovodilac prevoda Prof. Dr Dragan Simić, sa saradnicima). 

UKS nastavlja sa uvođenjem novih inicijativa i mogućnosti za naše članove i ovoga puta izdvajamo pokretanje naučno-edukativnih grantova UKS za 2018 godinu za koji će konkurs preko UKS sajta uksrb.rs biti raspisan do kraja godine, i novu inicijativu ESC EuroHeart sa uvođenjem i implementacijom kardiovaskulrnih registara, po ugledu i pod pokroviteljstvom čuvenog SwedeHeart programa, u kojoj će Srbija biti jedna od vodećih i prvih kandidata za EuroHeart "pilot" zemlje!

Srdačno i vidimo se u Novom Sadu.

Prof. dr Ana Đorđević Dikić
Predsednica Udruženja kardiologa Srbije

UKS Obaveštenja

15.04.2024.

Prijava za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom kongresu kardiologa 2024

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju prijave za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom ...

ESC/ACC i druga obaveštenja

05.10.2023.

Polaganje ACC testa Certified Cardiovascular Knowledge Examination

Poštovane koleginice i kolege,  za sve one koji su eventualno zainteresovani, u prilogu se ...

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Časopis „Srce i krvni sudovi"

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Volumen 43

Urednik Slobodan Obradović

Opširnije