PRACSIS 2024

Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,
 
Pozivamo Vas da učestvujete na Devetom kongresu 34. ACC Ogranka za Republiku Srbiju i Republiku Srpsku koji će se održati u Beogradu, u zgradi Kinoteke u samom centru Beograda (Uzun Mirkova 1, preko puta Etnografskog muzeja), 29-30. marta, 2024. godine.
 
Program sadrži najinteresantnije aspekte poslednjih ESC i ACC/AHA preporuka za akutni i hronični koronarni sindrom, kardiomiopatije, kardiovaskularne bolesti i dijabetes i atrijalnu fibrilaciju sa posebnim osvrtom na specifičnosti i razlike između preporuka, kao i prikaze slučajeva.
 
U cilju promocije novih tehnologija i mogućnosti dijagnostike i lečenja u Srbiji imaćemo i sesiju o CT angiografiji - više od rutine, i predavanja o aktuelnim temama interventnog lečenja valvularnih mana (aortna stenoza i koronarna bolest, mitralna i trikuspidalna regurgitacija) i posebnu sesiju posvećenu prevenciji i lečenju KV bolesti kod žena.  
 
Kao i prethodnih godina u materijalu kongresa će se naći prevodi džepnih izdanja  poslednjih ESC preporuka. Imajte u vidu da se prevodi džepnih izdanja po ESC regulativi mogu objavljivati samo u štampanoj formi. Zahvaljujemo se farmaceutskoj industriji na podršci i učešću na kongresu sa sesijama koje promovišu nove mogućnosti lečenja KV bolesti.

Posebno Vas pozivamo na svečano otvaranje (petak, 29. mart, 13.30-15h) tokom kojeg ćemo imati predavanje predsednika Američkog koledža kardiologa (ACC), Dr. Hedley Wilson-a
 o Budućnosti kardiologije i mogućnostima veštačke inteligencije i Akademika Prof. dr Miodraga Ostojića koji će povezati nasleđe prof. Srećka Nedeljkovića (100 godišnjica rođenja) sa savremenim konceptom hroničnog koronarnog sindroma.
 
Sa posebnim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da zahvaljujući podršci farmaceutskih kompanija vam poklanjamo i prvu zajedničku publikaciju kardiologa Srbije i Republike Srpske realizovane u okviru 34. ACC ogranka za Srbiju i Republiku Srpsku - Cardiologia Preventiva.  
 
S poštovanjem, i željom da se vidimo i družimo u martu 2024. u Beogradu!
 
prof. Branko Beleslin
Predsedavajući, 34. ACC ogranka za Republiku Srbiju i Republiku Srpsku       

Registracija

Organizacija: 34. ACC ogranak za Republiku Srbiju i Republiku Srpsku, UKS i UKRS
Tehnički sekretar:
Dragana Bačić, E-mail: , mob 0691149459;
Adv. Marija Ristović, E.mail: , mob 0641168586

Jugoslovenska kinoteka, Beograd

Adresa: Uzun Mirkova 1, Beograd 11000

Galerija slika

Galerija slika

Opširnije
UKS Obaveštenja

15.04.2024.

Prijava za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom kongresu kardiologa 2024

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju prijave za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom ...

ESC/ACC i druga obaveštenja

05.10.2023.

Polaganje ACC testa Certified Cardiovascular Knowledge Examination

Poštovane koleginice i kolege,  za sve one koji su eventualno zainteresovani, u prilogu se ...

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Časopis „Srce i krvni sudovi"

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Volumen 43

Urednik Slobodan Obradović

Opširnije