ZASINK 2020

6. ZAJEČARSKI SIMPOZIJUM INTERVENTNE KARDIOLOGIJE - ZASINK 2020, SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM pod nazivom: NOVINE U DIJAGNOSTICI I TERAPIJI KARDIOVASKULARNIH BOLESTI UVODNA REČ

Poštovane kolege,

6.ZAječarski Simpozijum Intervente Kardiologije, ZASINK 2020 ove godine biće drugašiji od svih prethodnih. Po prvi put organizujemo kongres u online formatu koji ćete moći da pratite sa sajta www.zasink.com. Ove godine ovaj format biće neminovnost zbog novonastale epidemiološke situacije sa pandemijom COVID 19. Do posladnjeg dana smo očekivali da ćemo moći da organizujemo “hibridni” kongres sa okupljanjem predavača i organizovanjem sesija sa istog mesta koje biste mogli da pratite online. Međutim, u skladu sa najnovijim protiepidemijskim merama koje je propisala Vlada Republike Srbije, 6. ZASINK 2020. biće u potpunosti u online formatu. I ove godine kongres organizujemo uz pomoć i podršku Udruženja kardiologa Srbije na čelu sa Prof Sinišom Stojkovićem.

Zahvaljujući svim zaposlenima u Odeljenju Invazivne kardiologije u Zaječaru ovaj događaj, po ugledu na najznačajnije nacionalne i evropske stručne sastanke imaće i video prenos PCI procedure sa implantacijom stenta u Odeljnju invazivne kardiologije u Zaječaru. Intervenciju će izvesti Dr nenad Božinović i Dr Aleksandar Jolić sa našim timom. Organizovali smo i posebnu sesiju koja na ZASINK-u predstavlja Američki koledž kardiologa (ACC) na čelu sa Prof Milanom Nedeljkovićem prethodnim i Prof Brankom Beleslinom budućim Guvernerom 34. Chapter-a ACC za Srbiju i Republiku Srpsku. Kao specijalni gosti biće predavači Prof Nathan Wong iz Irvina, California, koji će održati predavanje upoređujući ACC I ESC preporuke u lečenju hipeholesterolaemije. Prof dr Michael Firstenberg iz Denver, Colorado, održaće predavanje o TAVR u posebnoj sesiji posvećenoj valularnim manama uz Prof Svetozara Putnika, Prof Dragana Milića i Prof Milana A Nedeljkovića.

Doborodošli!

U Zaječaru, 10.11.2020.

Predsednik Organizacionog odbora,

Šef Odeljenja Invazivne kardiologije

Prim dr sc med Vladimir Mitov,

FACC +381628011760,

[email protected]

UKS Obaveštenja

15.04.2024.

Prijava za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom kongresu kardiologa 2024

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju prijave za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom ...

ESC/ACC i druga obaveštenja

05.10.2023.

Polaganje ACC testa Certified Cardiovascular Knowledge Examination

Poštovane koleginice i kolege,  za sve one koji su eventualno zainteresovani, u prilogu se ...

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Časopis „Srce i krvni sudovi"

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Volumen 43

Urednik Slobodan Obradović

Opširnije