Drage koleginice i kolege,

Imamo zadovoljstvo da Vas pozovemo na simpozijum Udruženja kardiologa Srbije “INOVAcije znanja i mogućnosti razvoja Kardiologije u Srbiji” (NOVA-K 2016) koji će se održati u Nišu 18-19. novembra 2016. godine u hotelu Tami residence - Constantin Palace.

Bilo mi nam drago da dođete da se družimo i da Vam predstavimo nova saznanja iz pojedinih oblasti kardiologije koja se brzo razvijaju, kao i da skrenemo pažnju na nove dijagnostičke i terapijske tehnologije od kojih očekujemo brži razvoj i veću primenu u našoj kardiološkoj praksi.

U okviru simpozijuma organizovaćemo interaktivne sesije o aktuelnim temama iz kardiologije u kojima ćemo kroz prikaze slučajeva razmeniti iskustva o lečenju naših bolesnika.

Simpozijum je akreditovan od Zdravstvenog saveta Srbije sa 5 KME bodova za učesnike i 9 za predavače.

Pored istaknutih domaćih predavača i eksperata, imaćemo kao goste iz inostranstva naše dugogodišnje prijatelje - Eugenio Picano će predstaviti novi projekat stres ehokardiografije za koronarne i ne-koronarne bolesnike (Stress echo 2020), George Athannasopoulos će pričati o jednoj od oblasti koja se najviše razvijala poslednjih godina - plućnoj hipertenziji, Simon Matskivishvili o novinama u lečenju srčane insuficijencije, dok će Sophi Mavrogeni održati master-klas o primeni magnetne rezonance u kardiologiji što po našem mišljenju zaslužuje posebnu pažnju i integraciju kardiologa u praktičnu primenu ove metode.

Sa posebnim zadovoljstvom Vas obaveštavamo i pozivamo na otvaranje kongresa koje će se održati u elegantnom Oficirskom domu u samom centru Niša u četvrtak 17. novembra u 19h, kojom prilikom ćemo otvoriti izložbu povodom 60 godina Istorije Udruženja kardiologa Srbije i 200 godina od otkrića stetoskopa od strane francuskog lekara Rene Laennec-a.

Očekujemo Vas u Nišu od 17. do 19. novembra 2016. godine!

 

Udruženje kardiologa Srbije

 

Za organizaciju smeštaja, prevoza i drugih poslova tehničke organizacije zadužen je: Rubicon travel and Events

email: [email protected]

tel: +381 11 3981 411

Levajac Mirko, direktor 060 41 41 540

Program

BASICS 2024

Kongresi

BASICS 2024

21 -23. april 2024.

Lokacija: Hotel Šeraton, Novi Sad

Opširnije
UKS Obaveštenja

15.04.2024.

Prijava za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom kongresu kardiologa 2024

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju prijave za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom ...

ESC/ACC i druga obaveštenja

05.10.2023.

Polaganje ACC testa Certified Cardiovascular Knowledge Examination

Poštovane koleginice i kolege,  za sve one koji su eventualno zainteresovani, u prilogu se ...

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Časopis „Srce i krvni sudovi"

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Volumen 43

Urednik Slobodan Obradović

Opširnije