Drage koleginice i kolege, dragi prijatelji!
 
UKS ima zadovoljstvo da vas pozove na redovne izbore za Predsednike radnih grupa UKS za period 2021-2023, i obavesti da zbog toga treba da do 1. aprila pošaljete na mail sekretara UKS Asist dr Vojislava Gige ([email protected]) Vaše predloge za kandidate za buduće predsednike Radnih grupa UKS (kratko obrazloženje sa 10 potpisa članova UKS).

Što se tiče predstojećeg Evropskog kongresa kardiologa u Parizu i drugih sastanaka, UKS kao i prethodnih godina organizuje sledeće konkurse:

  • Konkurs za 25 besplatnih kotizacija od strane ESC za lekare mlađe od 40 godina (poslati prijave na mail sekretara UKS; ako se javi više kandidate, prednost će imati oni koji su mlađi i koji do sada nisu, ili su manji broj puta dobili besplatne kotizacije). Obavezan uslov je da je prijavljeni kandidat član UKS i ESC, a konkurs će biti na sajtu UKS od 1. aprila.
  • Konkurs UKS za pokrivanje troškova puta i boravka za 5 mladih kardiologa koji imaju primljen apstrakt na ESC kongres u Parizu. Konkurs će biti objavljen  na sajtu UKS početkom maja kada se budu znali rezultati prihvatanja apstrakta za ESC 2019.
  • Podsećamo sve naše članove i na konkurs ESC edukativnih grantova u iznosu od 850 evra koji su bez ograničenja što se tiče godina, ali će prednost imati lekari koji su poslali apstrakt za ESC kongres (escardio.org), koji traje do 29. marta!
  • Konkurs za 4 besplatne kotizacije za kongres CardioUpdate koji se održava ove godine u Budimpešti od 27-29. juna (prijave takođe poslati sekretaru UKS), a konkurs će biti objavljen takođe od 1. aprila.

Kao predsednica UKS imam posebno zadovoljstvo da Vas obavestim da je na poslednjem sastanku UO UKS, doneta odluka o osnivanju Foruma žena u kardiologiji UKS i za prvu predsednicu ovoga Foruma je predložena Dr Sonja Šalinger iz Niša koja se i na nacionalnom i internacionalnom nivou već angažovala i učestvovala na promociji ove posebno značajne i aktuelne društvene i profesionalne teme!

Pozivam Vas na naša sledeća 2 kongresa PRACSIS 2019, prvi put na Jahorini 29-31. marta 2019. godine i BASICS XIII 15-17. aprila u Beogradu, tradicionalni simpozijum Aktuelnosti u kardiologiji u Niškoj banji 16-18. maja i Konferenciju Radne grupe za elektrofiziologiju UKS (6-7 jun, Beograd).

Sa posebnim zadovoljstvom vas obaveštavamo da će od 10. aprila na sajtu UKS biti otvorena strana posvećena XXII Kongresu kardiologiju Zlatibor 17-20. oktobar sa svim informacijama vezanim za kongres sa on-line prijavom apstrakta i registracijom za kongres.
 

Srdačno,  

Prof. dr Ana Đorđević Dikić
Predsednica UKS 

BASICS 2024

Kongresi

BASICS 2024

21 -23. april 2024.

Lokacija: Hotel Šeraton, Novi Sad

Opširnije
UKS Obaveštenja

15.04.2024.

Prijava za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom kongresu kardiologa 2024

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju prijave za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom ...

ESC/ACC i druga obaveštenja

05.10.2023.

Polaganje ACC testa Certified Cardiovascular Knowledge Examination

Poštovane koleginice i kolege,  za sve one koji su eventualno zainteresovani, u prilogu se ...

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Časopis „Srce i krvni sudovi"

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Volumen 43

Urednik Slobodan Obradović

Opširnije