Poštovani članovi UKS,

Uvaženi partneri UKS,

 

COVID-19 je za Udruženje kardiologa Srbije kao i za ceo svet, 2020-u godinu učinio kao nijednu drugu. Pandemija predstavlja i donosi ogromne izazove sa kojima se susrećemo svakodnevno, a rešavamo ih ogromnim angažmanom, profesionalnom strašću i inteligencijom, izraženim u našim osnovnim domenima znanja, nauke i timskog rada.

Zbog toga, prvo želimo da izrazimo POŠTOVANJE i nepodeljenu podršku svima koji u svakom trenutku daju svoj lični doprinos trudeći se da u svim segmentima medicine pacijenti dobiju maksimum u dijagnostičkom tretmanu, lečenju i rehabilitaciji.

UKS je u ovim digitalno/virtuelnim uslovima zaista uspeo da svoje mesto u ESC učvrsti, a samim tim i još jednom podvuče činjenicu da svi članovi UKS ujedno jesu i članovi ESC (iz čega dobijaju određene prednosti i „benefite“). Zvanično, svi sastanci ESC-a do 01.09.2021. će biti održani u virtuelnoj formi.

Obeležili smo Svetski dan srca 29.9. pre svega pojavljivanjem u medijima, ukazujući značaj prevencije KVB.

Naš centralni događaj NOVAK (iNOVAcije znanja i mogućnosti razvoja Kardiologijeu Srbiji) u digitalnom izdanju zvanično (podaci preko Youtube-a) je gledalo 2065 pojedinačnih gledalaca, 3090 ukupnih pregleda i broj poseta stranica na platformi iznosio je 4764. O posebnosti, savremenosti i značaju pojedinih tema govore podaci sami za sebe.

Naša ideja da o određenim temama razgovaramo tek nakon izvesne vremenske distance (jer ništa ne može zameniti realnu praksu) pokazala je svoju pravu težinu brojem komentara tokom sesija uživo.

Ovakvu praksu ćemo nastaviti i sledeće godine kada će glavne teme XXIII Kongresa UKS, koji će se održati od 21-24.10. 2021. biti ovogodišnje preporuke ESC-a.

Kako prolaze godine, želimo VAM da budete što uspešniji i da VAM svaka donese nešto posebno na tom putu do uspeha. Ne odustajte od svojih snova!!!

Srećna VAM Nova 2021 g.

Udruženje kardiologa Srbije

BASICS 2024

Kongresi

BASICS 2024

21 -23. april 2024.

Lokacija: Hotel Šeraton, Novi Sad

Opširnije
UKS Obaveštenja

12.04.2024.

Prijava za podršku za učešće na BASICS+ 2024

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju prijave za ostvarivanje prava na pružanje podrške za ...

ESC/ACC i druga obaveštenja

05.10.2023.

Polaganje ACC testa Certified Cardiovascular Knowledge Examination

Poštovane koleginice i kolege,  za sve one koji su eventualno zainteresovani, u prilogu se ...

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Časopis „Srce i krvni sudovi"

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Volumen 43

Urednik Slobodan Obradović

Opširnije