Postovani clanovi Udruzenja kardiologa Srbije,

Nakon zavrsenog XVIII Kongresa Udruzenja kardiologa Srbije, koristim ovu priliku da vam se jos jednom zahvalim na ucescu i neocekivano velikom odzivu. Registrovano je ukupno 975 clanova, sto svakako predstavlja rekord u broju registrovanih clanova dosadasnjih kongresa Udruzenja kardiologa Srbije.
Na kongresu je odrzano:

- 480 naucnih predavanja,
- 40 naucnih simpozijuma organizovanih od strane Radnih grupa Udruzenja kardiologa Srbije,
- 18 farmaceutskih simpozijuma, 
- 19 simpozijuma za usmenu prezentaciju prihvacenih radova,
- 3 poster sesije i
- 6 simpozijuma medicinskih sestra i tehnicara.

Takodje, na kongresu su uzela ucesce i 43 inostrana gosta iz 20 zemalja sveta sto je i najveci broj inostranih predavaca u odnosu na prethodno odrzane kongrese Udruzenja kardiologa Srbije. 

Svesni smo i organizacionih nedostataka koji su nastali zbog broja ucesnika koji je premasio sva nasa ocekivanja.

Zahvaljujem vam se i na vremenu izdvojenom za popunjavanje formulara koji ce nam koristiti za azuriranje kompletne baze podataka Udruzenja kardiologa Srbije i doprineti osavremenjivanju novog web sajta Udruzenja kardiologa Srbije preko koga ce ubuduce biti mogice glasanje.
Dostavljanjem vasih e-mail adresa, omoguceno nam je slanje casopisa "Srce i krvni sudovi" uredjivanog od strane Udruzenja kardiologa Srbije elekronskim putem kao i kontiniurano informisanje o aktivnostima Udruzenja.

Kongres je imao zapažen odjek i u medijima, pa je tako do sada evidentirano više od 30 medijskih objava vezanih za ovaj događaj. Tekstovi i intervjui su objavljeni u najtiražnijim štampanim medijima (Večernje novosti, Blic, Politika, Press...), zapaženi prilozi emitovani su na dve najgledanije televizije sa nacionalnom frekvencijom (RTS, Pink), a veliki broj članaka objavljen je na internetu. Pred početak Kongresa organizovana je i konferencija za medije, koja je inicirala značajan broj ovih objava.

Sa finasijskog aspekta, efikasnom organizacijom i izvanrednim odzivom farmaceutskih kompanija i drugih sponzora, više od 30, obezbedili smo siguran rad Udruzenja kardiologa Srbije u narednom periodu.

Kao predsednik Udruzenja kardiologa Srbije, duzan sam da vas obavestim da na Skupstini odrzanoj 24.novembra 2011.godine u hotelu "Continental", sali "Baltic", ciji je dnevni red podrazumevao samo glasanje, o cemu ste blagovremeno obavesteni putem e maila i internet prezentacije Udruzenja kardiologa Srbije, nije postignit kvorum. Prema Statutu u obavezi smo da odrzimo narednu Skupstinu u roku od 30 dana. O datumu, satnici i mestu odrzavanja bicete na vreme obavesteni.

S postovanjem ,

Milan A. Nedeljkovic, MD, PhD, FESC, FACC
 

CARDIONAISSUS

Kongresi

CARDIONAISSUS

23-26. maj 2024.

Lokacija: Niš

Opširnije
UKS Obaveštenja

15.04.2024.

Prijava za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom kongresu kardiologa 2024

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju prijave za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom ...

ESC/ACC i druga obaveštenja

05.10.2023.

Polaganje ACC testa Certified Cardiovascular Knowledge Examination

Poštovane koleginice i kolege,  za sve one koji su eventualno zainteresovani, u prilogu se ...

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Časopis „Srce i krvni sudovi"

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Volumen 43

Urednik Slobodan Obradović

Opširnije