Poštovane koleginice i kolege, 

Povodom XXIV kongresa kardiologa Udruženje kardiologa Srbije poziva svoje članove da do 01.10.2023. predlože kandidate za nagrade "Prof. Dr Dejan Bošković" za kliničku kardiologiju, "Prof. dr Srećko Nedeljković" za interventnu kardiologiju i "Doc. dr Aleksandar Popović" za naučno-istraživački rad. 

Tradicionalno nagrada "Prof. dr Dejan Bošković" se dodeljuje renomiranim i u kardiološkoj javnosti prepoznatim kardiolozima koji su dali značajan stručni i edukativni doprinos u kliničkoj kardiologiji, nagrada "Prof. dr Srećko Nedeljković" interventnim kardiolozima mlađe generacije koji su pokazali posvećenost, talenat i veštinu u oblasti interventne kardiologije, dok nagrada "Doc. dr Aleksandar Popović" se dodeljuje kardiolozima mlađe do srednje generacije koji su ostvarili respektabilne naučne publikacije u kontinuitetu. 

Komisijama UKS za nagrade "Prof. dr Dejan Bošković" i "Prof. dr Srećko Nedeljković"  će predsedavati Prof. dr Siniša Stojković, dok će komisijom za nagradu "Doc dr Aleksandar Popović" predsedavati Prof. dr Aleksandar Nešković. 

Molimo sve zainteresovane kandidate da prijave za nagrade "Prof dr Dejan Bošković" i "Prof. dr Srećko Nedeljković" pošalju elektronskim putem na sledeće mejl adrese:  Predsednici UKS Prof. dr Anastaziji Stojšić Milosavljević ([email protected]) i  sekretaru UKS Doc. dr MIlenko Čanković ([email protected]) a za nagradu "Doc. dr Aleksandar Popović" predsedniku komisije za dodelu nagrada, Prof. dr Aleksandra Neškovića ([email protected]) i uz prijavu prilože 

- Biografiju (3 strane)

- Spisak 10 najznačajnijih radova 

- Glavni rad/radove objavljenje u 2021.-2023. (posle oktobra 2021.) sa kratkim osvrtom koji se odnosi na njihovu originalnost i naučni doprinos.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti uzimane u obzir.

S poštovanjem

Prof. dr Anastazija Stojšić Milosavljević

Predsednica UKS


BASICS 2024

Kongresi

BASICS 2024

21 -23. april 2024.

Lokacija: Hotel Šeraton, Novi Sad

Opširnije
UKS Obaveštenja

15.04.2024.

Prijava za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom kongresu kardiologa 2024

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju prijave za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom ...

ESC/ACC i druga obaveštenja

05.10.2023.

Polaganje ACC testa Certified Cardiovascular Knowledge Examination

Poštovane koleginice i kolege,  za sve one koji su eventualno zainteresovani, u prilogu se ...

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Časopis „Srce i krvni sudovi"

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Volumen 43

Urednik Slobodan Obradović

Opširnije