Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,

Imam zadovoljstvo da vam dam nekoliko informacija koje se tiču aktivnosti i sastanaka koje UKS planira tokom godine, a kako smo ih u potpunosti organizaciono definisali želimo i vas da obavestimo i pozovemo da na svim i učestvujete:

- UKS će kao i prethodnih godina imati svoj štand na Evropskom kongresu kardiologa u Minhenu i pozivamo vas da nas posetite, i da štand UKS bude mesto susreta svih učesnika kongresa posebno u periodu velike pauze od 12.30-14.00. Takođe, ako želite da organizujete neki interni sastanak koji je važan za vas, molim vas da znate da imate na raspolaganju prostor našeg štanda, samo nas prethodno obavestite da bude slobodan u terminu koji želite.

- Odmah nakon kongresa, u sredu, 5. septembra, u hotelu Mama Shelter  (tržni centar u Rajićevoj na kraju Knez Mihajlove ulice) imaćemo po prvi put telekonferenciju Pariz - Beograd, sastanak eksperata ESC i UKS koji će se ticati najnovijih saznanja sa ESC kongresa. Ovaj sastanak će biti direktno prenošen preko sajta UKS www.uksrb.rs kako bi svi zainteresovani, a posebno oni koji nisu bili u mogućnosti da budu u Minhenu, mogli da se informišu o glavnim novostima sa kongresa ESC.

- Pod okriljem Svetske federacije za srce i Svetske zdravstvene organizacije i ove godine organizujemo Svetski dan srca 29. septembra pod sloganom My heart, your Heart. Prošle godine je učestvovalo 15 gradova u Srbiji, a ove godine želimo još više učesnika preko Podružnica UKS.

- Pozivamo sve zainteresovane na II Zajednički sastanak UKS i UKCG koji se ove godine organizuje u Budvi 5-6. oktobra sa temama iz prevencije, hipertenzije i atrijalne fibrilacije.

NOVA-K u Novom Sadu 16-18. novembar! Posle više od 15 godina, UKS organizuje svoj redovni nacionalni simpozijum posvećen Lekovima u kardiologiji (sa specijalnim gostima) u Novom Sadu u konferencijskim salama zgrade Gasprom.

- i za kraj, pozivamo vas na kongres Svetske federacije za srce čije je UKS član, koja poslednjih godina ulaže dosta napora da izgradi novi imidž! Svetski kongres kardiologa se ove godine održava u Dubaiju od 5-8. decembra!

Želim vam prijatne godišnje odmore i vidimo se počev od ESC kongresa u Minhenu!

Srdačno,

Prof. Dr Ana Đorđević Dikić

Predsednik Udruženja kardiologa Srbije

BASICS 2024

Kongresi

BASICS 2024

21 -23. april 2024.

Lokacija: Hotel Šeraton, Novi Sad

Opširnije
UKS Obaveštenja

15.04.2024.

Prijava za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom kongresu kardiologa 2024

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju prijave za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom ...

ESC/ACC i druga obaveštenja

05.10.2023.

Polaganje ACC testa Certified Cardiovascular Knowledge Examination

Poštovane koleginice i kolege,  za sve one koji su eventualno zainteresovani, u prilogu se ...

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Časopis „Srce i krvni sudovi"

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Volumen 43

Urednik Slobodan Obradović

Opširnije