Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,

Imam zadovoljstvo da vas informišem i obavestim o planiranim aktivnostima i sastancima koje UKS planira 2018. godine, za neke iz 2019. koje su već dogovorene, da ih već sada stavite u vaše kalendare i da vas od srca pozovem da na svim učestvujete:

- UKS će kao i prethodnih godina imati svoj štand na Evropskom kongresu kardiologa u Minhenu i pozivamo vas da nas posetite, i da štand UKS bude mesto susreta svih učesnika kongresa posebno u periodu velike pauze od 12.30 do 14.00 časova. Takođe, ako želite da organizujete neki interni sastanak koji je važan za vas, molim vas da znate da imate na raspolaganju prostor našeg štanda, samo nas prethodno obavestite da bude slobodan u terminu koji želite.

- Odmah nakon kongresa, u sredu, 5. septembra, u hotelu Mama Shelter (tržni centar u Rajićevoj na kraju Knez Mihajlove ulice) imaćemo po prvi put telekonferenciju Pariz - Beograd, sastanak eksperata ESC i UKS koji će se ticati najnovijih saznanja sa ESC kongresa. Ono što je od najvećeg značaja za sve naše članove ja da ćemo po prvi put ovaj sastanak prenositi preko KardioTV (19-21.30h) koja se nalazi na našem sajtu UKS www.uksrb.rs, a na kojima možete naći i snimke mnogih predavanja sa poslednjeg kongresa kardiologa na Zlatiboru. Naravno, i ubuduće ćete moći da mnoga predavanja sa kongresa i sastanaka u organizaciji UKS nađete na web platformi našeg udruženja.

- Pod okriljem Svetske federacije za srce i Svetske zdravstvene organizacije i ove godine organizujemo Svetski dan srca 29. septembra pod sloganom My heart, your Heart. Prošle godine je učestvovalo 15 gradova u Srbiji, a ove godine želimo još više učesnika preko Podružnica UKS.

- Pozivamo sve zainteresovane na II Zajednički sastanak UKS i UKCG koji se ove godine organizuje u Budvi 5-6. oktobra sa temama iz prevencije, hipertenzije i atrijalne fibrilacije.

NOVA-K u Novom Sadu 16-18. novembar! Posle više od 15 godina, UKS organizuje svoj redovni nacionalni simpozijum posvećen Lekovima u kardiologiji (sa specijalnim gostima) u Novom Sadu u konferencijskim salama zgrade Poslovni centar NIS Novi Sad.

Za 2019. godinu već imamo sledeće planirane aktivnosti, sastanke i nacionalni kongres:

  • 8-10. mart, KIS 2019, Beograd (Kongres Radne grupe UKS za KV imidžing)
  • 29-31. mart, PRACSIS 2019, Jahorina (Kongres 34 ACC Komore za Republiku Srbiju I Republiku Srpsku)
  • April 2019., BASICS 2019, Niš (Kongres RG UKS za invazivnu i interventnu kardiologiju)
  • Juni 2019., Beograd: Dan Edukacije iz kardiologije DEK 2019 (National training day)
  • 17-20. oktobar 2019. godine, Zlatibor: XXII Kongres UKS

Za sve koji su u mogućnosti da budu na kongresu u Minhenu želimo srećan put, posetite nas na našem štandu, a ako niste u mogućnosti pratite Novosti sa ESC preko uksrb.rs

Dođite u Novi Sad (kulturnu prestonicu Evrope 2021!) na NOVA-K 2018, 16-18. novembar, gde nastavljamo sa kvalitetnim predavanjima i dobrim druženjem!

Srdačno,

Prof. dr Ana Đorđević Dikić
Predsednica Udruženja kardiologa Srbije

 

BASICS 2024

Kongresi

BASICS 2024

21 -23. april 2024.

Lokacija: Hotel Šeraton, Novi Sad

Opširnije
UKS Obaveštenja

15.04.2024.

Prijava za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom kongresu kardiologa 2024

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju prijave za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom ...

ESC/ACC i druga obaveštenja

05.10.2023.

Polaganje ACC testa Certified Cardiovascular Knowledge Examination

Poštovane koleginice i kolege,  za sve one koji su eventualno zainteresovani, u prilogu se ...

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Časopis „Srce i krvni sudovi"

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Volumen 43

Urednik Slobodan Obradović

Opširnije