Poštovane koleginice i kolege, članovi Udruženja kardiologa Srbije,
 
Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će se XXI Kongres Udruženja kardiologa Srbije održati u hotelu "Palisad" na Zlatiboru, u periodu 19-22. oktobra 2017. godine.

Naučni program kongresa činiće veliki broj sesija iz svih oblasti kardiologije, počev od originalnih radova koje čine kičmu svakog nacionalnog kongresa pa sve do različitih tipova sesija koje će biti koncipirane na sledećim principima i konceptima: obavezno učešće lekara iz različitih institucija u sesijama, zajedničke sesije različitih radnih grupa i institucija, “za i protiv”, “održavanje stručne kompetentnosti”, zajedničke sesije sa kardiovaskularnim hirurzima, drugim internističkim granama i neurolozima, “najbolje sa ACC.17 i ESC 2017“, “ulaz ispod 40”,  sesije sa internacionalnim i regionalnim ekspertima, fokusirane sesije iz najaktuelnijih oblasti  kardiologije i, kao i obično, sesija naših prijatelja iz FARMACEUTSKIH kompanija i kompanija za proizvodnju medicinskih ugradnih sredstava. 

Poseban program će biti posvećen temi 40 godina od uvođenja PCI u lečenju koronarne bolesti, a takođe ćemo održati tradiciju sesija posvećenih našim čuvenim učiteljima i zajedničkih sesija sa našim uvaženim institucijama. 

Od uvaženih internacionalnih gostiju čast će nam svojim prisustvom učiniti buduća predsednica ESC Barbara Casadei, sekretar ESC Ian Graham i jedan od potpredsednika ESC Bela Merkely, koji su potvrdili svoje učešće, uz ostale naše dugogodišnje prijatelje, predsednike nacionalnih udruženja i uvažene kardiologe iz regiona i Evrope.

Tokom kongresa će biti prikazana izložba povodom 60 godina  Udruženja kardiologa Srbije, inače prvi put predstavljena na poslednjem simpozijumu UKS NOVA-K 2016. U svakom slučaju spremamo mnogo inovacija i nadamo se prijatnih “iznenađenja”, kako u okviru naučnog tako i organizacionog dela kongresa.

Podršku koja se tiče smeštaja, puta, organizacije  će Vam kao i do sada pružati Rubikon travel i Mirko Levajac sa njegovim timom (mail [email protected][email protected], telefon 011 3981411 I 0604141540).

Apstrakt forma je već OTVORENA za slanje sažetaka i nalazi se na zvaničnom sajtu kongresa kongresi.uksrb.rs/xxi_kongres  Pozivamo sve naše članove da do 20. septembra 2017. godine, dokle će biti otvorena mogućnost slanja apstrakta, pošalju što više svojih radova. Kao i do sada, svi radovi će biti objavljeni u suplementu časopisa UKS “Srce i krvni sudovi”.

S poštovanjem,
u ime UO UKS
Predsednik Organizacionog odbora XXI kongresa UKS
Prof. dr Branko Beleslin
Predsednica Naučnog odbora XXI kongresa UKS
Prof. dr Ana Đorđević Dikić
Sekretar Organizacionog odbora XXI kongresa UKS
Asist. dr Milan Dobrić
Sekretar Naučnog odbora XXI kongresa UKS
Asist. dr Vojislav Giga

BASICS 2024

Kongresi

BASICS 2024

21 -23. april 2024.

Lokacija: Hotel Šeraton, Novi Sad

Opširnije
UKS Obaveštenja

15.04.2024.

Prijava za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom kongresu kardiologa 2024

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju prijave za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom ...

ESC/ACC i druga obaveštenja

05.10.2023.

Polaganje ACC testa Certified Cardiovascular Knowledge Examination

Poštovane koleginice i kolege,  za sve one koji su eventualno zainteresovani, u prilogu se ...

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Časopis „Srce i krvni sudovi"

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Volumen 43

Urednik Slobodan Obradović

Opširnije