Poštovani članovi UKS,

Podsećamo Vas da pratite telekonferenciju ESC/UKS u sredu, 5. septembra, 19-21.30 h koju ćemo prenositi na Kardio TV (nalazi se na sajta UKS uksrb.rs), a tiče se najnovijih studija i preporuka na ESC kongresu.

U prilogu želimo da Vas upoznamo sa dokumentom Strategije razvoja elektrofiziologije u Srbiji koju je pripremila Radna grupa za elektrofiziologiju UKS na čelu sa predsednikom RG Dr Dejanom Kojićem. Ovaj dokument je upućen nadležnim institucijama sa ambicijom da se poboljša stanje u ovoj kardiološkoj oblasti. S obzirom da postoje i druge oblasti koje apsolutno treba poboljšati i unaprediti (između ostalih implementacija TAVI i kardio MR za specijalizovane kardiološke klinike), pozivamo i druge Radne grupe UKS da pokrenu slične inicijative i predlože strategije razvoja koje će uputiti nadležnim instuticijama, a biće sve vreme prisutne i dostupne na sajtu UKS.

Za detaljne informacije o zastupljenosti procedura, obimu kapaciteta i drugih informacija vezano za stanje u kardiologiji, posebno vezano za razlike izmedju razvijenih i nisko-srednje razvijenih zemalja u Evropi, pogledajte sajt ESC escardio.org ATLAS projekat u kome je i naše udruženje učestvovalo i dostavilo podatke (koordinator UKS Prof. Mina Radosavljević Radovanović). 

Strategija razvoja elektrofiziologije u Srbiji

 

Srdačno,

Prof. dr Ana Đorđević Dikić
Predsednica Udruženja kardiologa Srbije

BASICS 2024

Kongresi

BASICS 2024

21 -23. april 2024.

Lokacija: Hotel Šeraton, Novi Sad

Opširnije
UKS Obaveštenja

15.04.2024.

Prijava za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom kongresu kardiologa 2024

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju prijave za besplatne kotizacije za učešće na Evropskom ...

ESC/ACC i druga obaveštenja

05.10.2023.

Polaganje ACC testa Certified Cardiovascular Knowledge Examination

Poštovane koleginice i kolege,  za sve one koji su eventualno zainteresovani, u prilogu se ...

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Časopis „Srce i krvni sudovi"

„Srce i krvni sudovi" Broj 1/2024

Volumen 43

Urednik Slobodan Obradović

Opširnije